Kókuszos csoda (Manjar de coco)

Eddig egyszer készítettem kókuszos csodát – manjar de coco-t, de valami őrületesen egyszerű. Azt gondoltam, émelyítően édes lesz, és még a férjem is azt fogja mondani, na végre, nem sajnáltad ki belőle a cukrot…. :D De nem. Fantasztikusan finom, egyszerű, gyors és elég hamar el is fogy. Ez az adag nálunk 2 napig tartott, úgy, hogy volt mellette még más édesség is.

Jöjjön a recept:

Hozzávalók:

  • kuglóf forma, normál méret
  • 1 liter tej (3.5%-os, sosem mondtam, hogy a recept diétás)
  • 1 kis üveg kókusztej (2.5 deci)
  • 1 doboz/konzerv sűrített tej, az itteni kb 400g
  • egy doboz/pohár (2-2,5 dl) tejszín
  • 1 teáscsésze kukoricakeményítő (én azt mondom olyan 2 dl, 110g)

Elkészítés:

Előveszem a kuglóf formát.

MINDEN hozzavalót a gyümölcsturmixba teszek, es szép krémesre mixelem, azutan beteszem egy lábasba, es FOLYAMATOS keverés mellett addig főzöm, amíg besűrűsödik.

A kuglóf formát jól bevizezem (belül), beleöntöm a kotyvalékot, kicsit várok, hogy lehűljön, letakarom egy fóliával és másnap szép óvatosan egy tányérra, vagy akármilyen tálaló edényre borítom, beszórom azon frissiben jó vastagon kókuszreszelékkel és mehet az asztalra.

Az édesség nem teljesen szilárd, nem kell megijedni. Meg lehet bolondítani úgy, hogy amint kikerül a formából, ráönteni egy doboz barack vagy akármilyen konzervet – amit előtte természetesen fel kell darabolni picire.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.